Verzekeringen

Zelf sluit ik geen verzekeringen af, maar als u elders een uitvaartverzekering heeft lopen mag ik de uitvaart wel voor u verzorgen.

Met name bij een kapitaalverzekering – deze keert een geldbedrag uit na overlijden – maakt het niet uit voor welke uitvaartonderneming u kiest, het uitgekeerde bedrag blijft hetzelfde.

Bij sommige naturaverzekeringen – deze keren uit in goederen en diensten, zoals de kist, brieven en prentjes, kerk, crematorium e.d. – kán het ongunstiger voor u zijn als u de uitvaart door een andere onderneming laat doen.

Dit komt omdat de verzekering u dan soms, in plaats van goederen en diensten, een bedrag vergoedt wat niet helemaal toereikend is voor de uitvaart. U moet dan zelf bijbetalen.

Overigens moet u, als u de uitvaart laat verzorgen door de onderneming bij wie u de naturaverzekering hebt lopen, ook bijbetalen als u voor zaken kiest die buiten het verzekerde pakket vallen.

Er zijn echter ook naturaverzekeringen waarbij het niet uitmaakt wie de uitvaart regelt.

Na een overlijden kunt u, als u dat wilt, direct contact opnemen met mij. Ik kan u dan meteen vertellen of ik de uitvaart voor u mag verzorgen zonder dat u hier financiële nadelen van ondervindt.

Als u namelijk eerst de verzekeringsmaatschappij zelf belt, dan zal deze waarschijnlijk een door hen te bepalen uitvaartondernemer contact met u laten opnemen. U kunt dan niet meer zelf kiezen welke ondernemer u wilt.

Mocht u nog niet verzekerd zijn en van plan zijn om een verzekering af te gaan sluiten, denk hier dan goed over na. Het is namelijk lang niet altijd nodig om u te verzekeren voor een uitvaart. In veel gevallen is het veel verstandiger om zelf een bedrag te sparen en opzij te zetten voor uw uitvaart.

Als u vragen hebt over de mogelijkheden van uw lopende uitvaartverzekering, of als u advies wilt over het al dan niet afsluiten van een verzekering, dan kunt u mij altijd benaderen voor een vrijblijvend gesprek.

 

Verzekeringen