Wie ben ik

FotoCorineBuitv.boekje
Ik ben Corine van Strien en ik woon in Helvoirt.

Na de opleidingen Atheneum, een jaar Pedagogische Academie, en Schoevers Directiesecretaresse ben ik 20 jaar werkzaam geweest als secretaresse en ambtelijk secretaris op diverse plaatsen, waaronder in ziekenhuizen en instellingen.

Na de dood van mijn moeder ging ik het vak van uitvaartverzorgster, dat tot die tijd een groot taboe was voor mij, met heel andere ogen bekijken. Ik zag hoe belangrijk het is dat je als familie in zo’n verdrietige periode goed en persoonlijk begeleid wordt.

Ik besloot om de vakopleiding ‘Uitvaartverzorger’ van de Stivu te gaan volgen en enige tijd later, in 2004, kon ik als uitvaartverzorgster beginnen bij een bedrijf in Oosterhout. Daar heb ik veel ervaring opgedaan, ook in het organiseren van grote uitvaarten.

Per 1 oktober 2011 ben ik als zelfstandig uitvaartonderneemster gestart in Helvoirt en omstreken.

Het beroep van uitvaartverzorgster is zwaar, maar toch heel mooi, omdat je in een moeilijke tijd veel voor anderen kunt betekenen. Je mag heel dicht bij mensen komen, je deelt alles samen en na een week heb je meestal niet alleen een warme band opgebouwd met de nabestaanden, maar heb je ook het gevoel dat je de overledene jaren hebt gekend.

Ik probeer nabestaanden altijd te stimuleren zoveel mogelijk zelf te doen omdat dat heel belangrijk is voor de rouwverwerking. Ook haalt dit het enge en geheimzinnige rondom de dood wat weg. De eerste dag twijfelen mensen hier soms over, maar in de loop van de week zie je vaak dat ze steeds meer zelf durven en willen doen. Dit geldt zeker ook voor kinderen. Hierover kunt u op een andere pagina op deze website meer lezen.

Het kan ook zijn dat u als nabestaande juist weinig of niets zelf wil doen en uiteraard wordt ook dat door mij gerespecteerd. Ik stel van alles voor en denk mee, maar u bepaalt zelf wat bij u past en wat u wel of niet wilt.

Na een overlijden bespreek en regel ik alles met u, van het begin tot het einde.

Ik ben de hele week uw contactpersoon, ik overleg dagelijks met u wat er die dag geregeld of gedaan moet worden, en begeleid u ook op de dag van de uitvaart.

Daarnaast krijgt u in de loop van de week te maken met andere, gespecialiseerde mensen, die voor mij de overledene komen verzorgen en vervoeren, maar ook daar ben ik zoveel mogelijk bij aanwezig. En bij een afscheidsdienst word ik uiteraard geholpen door dragers of assistenten.

En zo proberen we, samen met u, te komen tot een heel mooi en uniek afscheid, zoals de overledene het verdient, en waar u, ondanks uw verdriet, een goed gevoel over heeft.

Wie ben ik